Val je af van wandelen?

Afvallen door te wandelen wandelen, is het mogelijk? Dat is een vraag die veel Nederlanders dagelijks bezig houd, er zijn immers steeds meer Nederlands die leiden aan overgewicht. Door de Corona golf van afgelopen jaar zijn het aantal Nederlanders die leiden aan overgewicht ook nog eens met maar liefst 25% toegenomen. De zogenoemde Coronakilo’s zijn eraan gevlogen terwijl wandelen in populariteit is toegenomen. Is wandelen dan echt zo een effectieve methode om af te vallen? Wij hebben daarom besloten om in dit blog artikel in te gaan op de vraag en jou als lezer aan een antwoord te helpen.

Wandelen om af te vallen

Van wandelen val je niet alleen af, het brengt ook vele andere gezondheidsvoordelen met zich mee. Mensen die dagelijks wandelen hebben een betere mentale gezondheid, beschikken over meer creativiteit, hebben meer energie, kortom wandelen heeft een positieve uitwerking op je lichaam en geest. Door dagelijks te wandelen neemt het risico op welvaartsziekten af, het gaat dan om ziektes als diabetes type 2, hartaandoeningen en dementie. Dus trek die wandelschoenen maar aan en begin met wandelen en profiteer van de voordelen van wandelen.

Hoeveel wandelen om af te vallen?

Hoeveel moet je wandelen om af te vallen is een vraag die iedereen zich zelf stelt voordat hij of zij serieus aan de wandel gaat met de intentie om af te vallen. Echter val je niet af door je puur en alleen te focussen op wandelen, je eetgewoonten aanpassen is een onderdeel dat net zo belangrijk is als beweging. Dat geldt niet alleen in het geval van wandelen, ga je een andere sport beoefenen met als doel afvallen dan is het ook belangrijk dat je gezond eet, anders kun je nog zoveel sporten, het afvallen zal dan uitblijven.

Door regelmatig te wandelen is het mogelijk om 2 kilo per maand af te vallen. Zoals al aangehaald is het belangrijk dat je een gezonde levensstijl erop na houdt en ook regelmatig gaat wandelen. Je zou ook voor een wandelvakantie kunnen kiezen, dat draagt ook bij. Wil je 1 kilo afvallen dan zul je 7.000 calorieën moeten verbranden, als je gezond eet hoef je ook minder te verbranden omdat je minder calorieën naar binnen werkt. Stel je wil 2 kilo per maand afvallen, dan adviseren wij je om 3 keer per week 5 kilometer te gaan wandelen. En hierbij te zorgen dat je dagelijkse calorie inname 350 calorieën minder zijn dan het aantal calorieën die je verbrand op een dag. Op deze manier verlies je een halve kilo per week met als resultaat dat je 2 kilo per maand gaat afvallen.

Meer over wandelen en de gezondheidsvoordelen

Wandel je al regelmatig met veel plezier of wil je meer gaan wandelen? Dan wil je vast nog meer leren over hoe je effectief kunt afvallen door middel van wandelen en welke gezondheidsvoordelen wandelen nog meer met zich mee brengt.

Vorige

Artikelen om thuis sporten aangenamer te maken

Voeding en mentale gezondheid

Volgende

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Als je deze site gebruikt dan geef je Gezondheidsfanaat.nl toestemming voor het plaatsen van Cookies.

Sluiten