Artikelen om thuis sporten aangenamer te maken

Het duurt niet meer heel lang en dan staat Januari alweer voor de deur, in de maand Januari gaat iedereen werken aan zijn goede voornemens. De meest bekende van alle goede voornemens is beginnen met sporten, dat kan zijn thuis sporten, met een personal trainer of bij een sportschool. Ga jij thuis sporten? Dan is het prettig om te weten wat je allemaal nodig hebt en wat handig is om te gebruiken voor specifieke oefeningen. In dit artikel “benodigdheden om thuis te sporten” ga je lezen welke producten je absoluut moet hebben om je thuissport sessies zo aangenaam mogelijk te maken.

Fitnessmat

Een fitnessmat kan niet ontbreken aan jouw benodigdheden om thuis te sporten. Er is niets zo vervelend als op een koude en harde vloer te moeten liggen of zitten. Door het gebruik van een fitnessmat kun je alle fitnessoefeningen comfortabel uitvoeren zonder dat je last hebt van een koude en harde ondergrond. Daarbij komt ook nog eens dat je een fitnessmat voor meer dan alleen fitnessoefeningen kunt gebruiken, wil je rek en strek oefeningen doen of beoefen je Yoga, dan is een fitnessmat ook een welkom hulpmiddel.

Gewichten

Niets is zo onhandig als het moeten vullen van flessen water en niet exact weten te weten hoeveel kilogram je gebruikt. Om die reden is het praktisch om een set gewichten in huis te hebben. Gewichten kunnen absoluut niet ontbreken aan je thuis fitness set, je kunt ze inzetten bij alle oefeningen waardoor je de oefeningen geleidelijk aan zwaarder kan maken. Met als gevolg dat je meer spierkracht en spiermassa gaat creëren. Is je doel afvallen? Dan levert het gebruik van gewichten ook een aanzienlijk beter resultaat op.

Fitnessbal of exercise ball

Een fitnessbal of exercise ball zijn de twee meest gebruikte woordsynoniemen voor het product. Een fitnessbal wordt hoofdzakelijk gebruikt bij het trainen van je core stability, dat zijn oefeningen die ervoor zorgen dat je rug en buikspieren sterker worden waardoor je gemakkelijk in de juiste houding blijft zitten. Heb je een beroep waarbij je regelmatig veel zit? Dan adviseren wij om je core stability te trainen om vervelende klachten als rugpijn voor te zijn.

Core stability trainen met fitnessbal, tip & trick

Om je core stability te trainen en de oefeningen correct uit te voeren heb je vaak een fitnessbal nodig. Zelf gebruik ik een fitnessbal ook een paar uren per dag om op te zitten. Omdat deze rond is en daardoor constant een beetje beweegt moeten je rug en buikspieren hierop anticiperen om te voorkomen dat je valt. Op deze manier train je jouw core stability op een gemakkelijke en effectieve manier zonder dat je extra tijd kwijt bent.
Vorige

Afvallen met shakes?

Val je af van wandelen?

Volgende

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Als je deze site gebruikt dan geef je Gezondheidsfanaat.nl toestemming voor het plaatsen van Cookies.

Sluiten