Top 5 calciumrijke groenten

Calcium is voor het menselijk lichaam een belangrijk mineraal, het wordt gerekend tot de macromineralen, dit zijn mineralen waarvan je grote hoeveelheden nodig hebt. Calcium is een belangrijke bouwstof voor onder andere je botten en tanden.

Zuivel is een rijke bron van calcium, eet je geen zuivel? Dan adviseren wij dat je opzoek gaat naar alternatieven om voldoende calcium binnen te krijgen. Dit kunnen onder andere groenten zijn, wij hebben een top 5 van meest calciumrijke groenten samengesteld zodat jij toch de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium binnen krijgt.

Boerenkool

Boerenkool is met 200 milligram calcium per 100 gram boerenkool een van de groenten die het meeste calcium bevat van alle groenten. 100 gram boerenkool bevat 20% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calcium, naast calcium bevat boerenkool ook grote hoeveelheden vitamine K, A en C. Je kunt boerenkool warm eten, rauw in een salade of als smoothie serveren.

Rucola

Rucola is een prima bron van calcium met circa 160 milligram calcium per 100 gram rucola. Rucola wordt veel gebruikt in salades met de meest uit een lopende ingrediënten. Rucola bevat een lange lijst met vitamine en het is ook een goede bron van ijzer, kalium en zelfs calcium. Kortom een gezonde toevoeging voor je salades of pizza’s.

Spinazie

Met 120 milligram calcium per 100 gram spinazie beland het op de derde plaats in de lijst van calciumrijke groenten. Spinazie is naast calcium ook rijk aan ijzer, kalium en vitamine K. Spinazie wordt op verschillende manieren gegeten; gekookt, wokken en rauw in salades en smoothies.

Paksoi

Paksoi is een groente die in korte tijd in Nederland aan populariteit gewonnen heeft. En terecht want 100 gram paksoi bevat 100 milligram calcium. Paksoi is een Aziatische groenten die veel in Aziatische gerechten wordt gebruikt. Dit kan gaan om warme gerechten en salades.

Tuinkers

Tuinkers is een groente die niet in grote hoeveelheden gegeten wordt. Deze bevat 80 milligram calcium per 100 gram tuinkers. Tuinkers kan worden toegevoegd aan salades om extra smaak te geven, het is bij supermarkten verkrijgbaar in pittige en minder pittige varianten.

Vorige

Voeding en mentale gezondheid

Hardlopen op het strand: 5 tips

Volgende

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Als je deze site gebruikt dan geef je Gezondheidsfanaat.nl toestemming voor het plaatsen van Cookies.

Sluiten