10 redenen om een personal trainer in te huren

Als je net begint met een trainingsprogramma of je ziet geen resultaten met je huidige routine, dan kan een personal trainer je misschien helpen. Je kunt de mogelijke voordelen en kosten afwegen om te beslissen of het een goede keuze voor je is.

Mensen werken om vele redenen met trainers. Of je nu een geïndividualiseerd programma wilt ontwikkelen om je gewicht te verliezen, in vorm te komen of gewoon voordeel wilt halen uit de extra verantwoording, een personal trainer kan een goede hulp zijn.

Waar je je ook bevindt op je trainingsreis, een personal trainer kan u steun, tips en training bieden terwijl je werkt om fitness- en gewichtsverliesdoelstellingen te bereiken. Hier zijn 5 redenen waarom personal training een goede zet zou kunnen zijn.

Je ziet geen resultaten

Als je al een aantal weken of maanden consequent traint en geen gewicht verliest of je doelen niet bereikt, zijn er een paar manieren waarop een trainer je kan helpen:

Evalueer je huidige programma: door te kijken naar wat je al doet, kan een trainer zoeken naar manieren om je trainingen te veranderen of aan te passen om ze efficiënter en effectiever te maken.

Je doelen onderzoeken: Een trainer kan je helpen te bepalen of je doelen realistisch zijn.

Je helpen gemotiveerd te blijven: Weten dat je een afspraak hebt met een professional kan je helpen de motivatie te behouden om doordeweeks te sporten.

Duw je een beetje harder: Mensen zien vaak geen resultaten omdat ze niet zo hard werken als ze zouden kunnen. Het is gemakkelijk om te verslappen als je alleen bent, maar iemand die je uitdaagt (en aanmoedigt) kan een verschil maken.

Houdt je verantwoordelijk: Een trainer kan je helpen je wekelijkse doelen te stellen en dan regelmatig controleren hoe je het doet.

Het je leren: Of je nu wilt leren hoe je op de juiste manier gewichten moet heffen of een nieuwe oefening wilt leren om aan je routine toe te voegen, een trainer is een schat aan kennis. Je denkt misschien dat je je op cardio moet concentreren om af te vallen, maar je hebt ook krachttraining en core training nodig.

Het kan zijn dat je resultaten boekt, maar niet op de manier die je verwachtte. Een trainer kan de situatie van buitenaf beter bekijken en je een nieuw perspectief bieden.

Misschien heb je maar een paar sessies met een trainer nodig om je vaardigheden aan te scherpen of inspiratie op te doen. Als je eenmaal wat nieuwe ideeën voor oefeningen en workouts hebt opgedaan, ben je er misschien klaar voor om weer alleen aan de slag te gaan.

Je weet niet waar je moet beginnen

Als je nieuw bent met lichaamsbeweging, realiseer je je misschien niet hoe complex het is. We worden niet geboren met de kennis over hoe we het moeten doen. Als je voor de taak staat om een compleet trainingsschema op te stellen, raak je misschien zo overweldigd dat je niets doet.

Trainers weten wat er allemaal komt kijken bij een compleet programma, waaronder cardio-, gewichts- en lenigheidstraining. Van daaruit moet je nadenken over de elementen – van welke activiteiten je opneemt tot hoe je het allemaal in een druk schema kunt inpassen.

Een trainer kan je helpen met de basis. De workouts die je doet, zijn gebaseerd op het F.I.T.T.-principe: je kiest de frequentie, de intensiteit, het tijdstip en het type workout en je manipuleert deze elementen na verloop van tijd. Een trainer kan je helpen bij dit proces, dat het volgende omvat:

Uitzoeken hoe hard je tijdens de training moet werken en hoe je de intensiteit van de training kunt controleren.

Je laten zien hoe je oefeningen, gewichten, herhalingen en sets kiest

Verschillende hulpmiddelen gebruiken (zoals een hartslagmeter of activity tracker) om de workouts te verbeteren.

Hier zijn enkele andere gebieden waarop een trainer u op weg kan helpen:

Zoek de juiste activiteiten uit: Je weet misschien niet eens welke oefening zou werken voor je lichaam, schema, of beschikbare apparatuur. Een trainer kan je activiteiten voorstellen die bij al deze aspecten passen.

Maximaliseer je tijd: Een trainer kan je helpen het maximum uit de training te halen en er tegelijk voor zorgen dat je niet te veel traint.

Stel een redelijk programma samen: Een trainer kan je begeleiden wanneer je begint te trainen en je helpen te bepalen hoeveel oefeningen je in het begin aankunt.

Stel het schema op: Voordat je begint, kan een trainer je helpen te bepalen wanneer je kunt trainen. Hij of zij kan je ook helpen beslissen wat je zult doen op de dagen dat je niet met hem of haar werkt.

Je verveelt je met dezelfde oude trainingen

Als je een ervaren sporter bent heb je misschien nog nooit overwogen om met een personal trainer te werken. Toch kan het een goede keuze zijn als je wat afwisseling in je trainingen wilt.

Het is gemakkelijk om in een workout sleur te vallen, door steeds dezelfde workouts te doen. Dat is niet alleen saai, maar het kan ook leiden tot gewichtsverlies, overbelastingsblessures en burn-out.

Hier zijn enkele redenen waarom je met een personal trainer zou willen werken, zelfs als je al fitnesstraining kent:

Voor een frisse kijk: Een trainer heeft een objectief oog. Hij of zij ziet misschien punten in het programma die aangepast kunnen worden om de training interessanter, uitdagender of zelfs gewoon leuker te maken.

Om je uit te dagen: Een trainer kijkt naar je trainingsprestaties en laat je weten op welke vlakken je kunt verbeteren of waar je jezelf misschien een beetje meer kunt pushen.

Nieuwe ideeën en apparatuur: Trainers zijn ervaren in veel verschillende soorten workouts. Als je er een wilt proberen, zoek dan iemand die je wegwijs kan maken.

Overweeg om een trainer te vragen naar:

Circuittraining

Intervaltraining met hoge intensiteit (Tabata-training)

Verschillende methoden van krachttraining, waaronder supersets en piramidetraining

Je lichaam op een andere manier uitdagen met nieuwe toestellen zoals de Kamagon Ball gevuld met water

Een trainer biedt een frisse kijk en nieuwe ideeën om je lichaam en geest uit te dagen.

Zelfs als je maar een paar sessies hebt of elkaar om de paar weken ziet, kan het verfrissend zijn om nieuwe workouts en oefeningsmateriaal uit te proberen.

Je moet worden uitgedaagd

Als je het gevoel hebt dat je vastzit of als je klaar bent om je training naar een hoger niveau te tillen, kan een ervaren personal trainer en personal coach je helpen manieren te vinden om jezelf uit te dagen door:

Je te helpen bij het vinden van en trainen voor competitieve evenementen: een trainer kan je helpen bij het vinden van en trainen voor evenementen zoals een “Tough Mudder” (waarbij je door een hindernisbaan rent) of een lokale race.

De grenzen verleggen: Als je een plateau wilt overwinnen, pak zwaardere gewichten dan normaal. Een trainer kan je helpen de juiste gewichten te kiezen en je begeleiden bij het uitvoeren van meer uitdagende oefeningen.

Een trainingspartner zijn: Een trainer kan ook samen met jou de workout doen, een competitief element toevoegen aan je workouts of je helpen met partneroefeningen.

Je zult merken dat het heel moeilijk is om te verslappen als een trainer over je heen staat en zegt dat je nog één rep moet doen. Misschien ontdek je zelfs dat je verborgen sterke punten kunt aanboren, wat je nog meer kan motiveren.

Je wilt leren om uiteindelijk de oefeningen zelf te kunnen doen

Zelfs als het je doel is om je eigen workouts te maken en zelf te trainen, biedt het inhuren van een trainer voor een paar sessies het voordeel dat het je helpt om de juiste manier te leren om een nieuwe oefening uit te voeren. Dit geldt vooral als je nieuw bent met krachttraining en moet oefenen. Een trainer kan:

Gerichte oefeningen inbrengen: Deze kennis is goud waard, vooral voor de thuisoefenaar. Als je een aantal oefeningen kent die op verschillende spieren zijn gericht, kunt je je eigen workouts samenstellen.

Een goede vorm laten zien: Om het meeste uit je workouts te halen en blessures te voorkomen, moet je elke oefening op een bepaalde manier uitvoeren. Een trainer kan je aanwijzingen geven om je lichaam in de juiste positie te brengen en ervoor te zorgen dat je elke beweging correct (en veilig) uitvoert.

Laat je zien hoe je gewichten moet heffen: Een trainer kan je helpen beslissen hoe vaak je gewichten moet heffen en hoe je je gewichten, sets en reps kiest. Hij of zij kan een reeks workouts samenstellen die je kunt blijven uitvoeren als je klaar bent om zelf aan de slag te gaan.

Ze leren je meer over spieren: Leren over je spieren, evenals hoe ze werken, is essentieel als je van plan bent om te trainen bij je eigen thuis of in de sportschool.

Ondersteuning bieden bij het trainen: Zelfs nadat je stopt met trainen, kan een trainer nog steeds een beschikbare hulpbron zijn. De meeste trainers vinden het prima als je van tijd tot tijd contact met hen opneemt voor advies en je kunt altijd weer gaan trainen.

Voor betere sport prestaties bestel je online Biocidin.

Vorige

Collageen op peil houden? Eet deze voedingsmiddelen

Afvallen met shakes?

Volgende

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Als je deze site gebruikt dan geef je Gezondheidsfanaat.nl toestemming voor het plaatsen van Cookies.

Sluiten